top of page
O_Hurup-8.jpg
Hvorfor holde ferie i Øster Hurup? 

 

I det danske sommerland er Øster Hurup placeret langs østkysten og i god afstand til attraktioner i både Nordjylland og Midtjylland. Øster Hurup er en perfekt destination, hvis man gerne vil opleve Legoland, Fårup Sommerland, Djurs Sommerland, Randers Regnskov og alt hvad både Århus og Aalborg har at byde på. Øster Hurup har sin egen strand, havnemiljø og en helt unik stemning at byde på. Ønskes en ferie eller et weekendophold i Øster Hurup, så har vi både sommerhuse og ferieboliger med massere af muligheder at byde på. For booking kan vi kontaktes på +45 40 34 79 13 eller info@vandlandsferie.dk Det er også muligt, at bestille et af deres røde feriehuse gennem vores online bookingsystem på siden her:

Hvad byder Øster Hurup på? 

Øster Hurup er en autentisk dansk ferieby med massere af muligheder. Byen indbyder til rigtig familiehygge og sommeridyl. Øster Hurup har massere af butikker, en stor dagligvareforretning, en fiskebutik med frisk fisk fra den lokale havn, en bar hvor man kan nyde et par kolde øl i sommervarmen, bowlinghall, frisør og meget mere. Det store ishus Vaffelhuset er placeret i centrum af Øster Hurup, her kan man købe verdens bedste is og lige overfor har byen netop fået et nyt torv med et udkigstårn. Ved bageren i Øster Hurup kan der købes frisk morgenbrød og massere af forskellige kager. Feriecenter Øster Hurup byder på vandland, minigolf og tennis og skulle der ske lidt mere for de yngste har byen også et legeland. Som noget helt unikt har Øster Hurup den skønneste havn med restauranter, fiskerliv, badebro og meget andet. Ca. 10 minutters kørsel fra byen ligger Lille Vildmose hvor man kan opleve elge og en smuk natur. Øster Hurup ligger langs den danske østkyst og har en rigtig børnevenlig strand, hvor det også er tilladt at have hunden med. 

 • Dagli’ Brugsen i byens centrum, her kan de fleste dagligvarekøbes. 

 • Fiskebutikken på haven byder på mange slags lækker fisk. 

 • Vaffelhuseter placeret byens centrum og laver hjemmelavet is samt guf.

 • Øster Hurup bageri i byens centrum 

 • Udkigstårn i byens centrum 

 • Restaurant Vildmose i byens centrum, et af byens bedste spisesteder 

 • Feriecenter Øster Hurup med vandland og udlejning af ferieboliger i byens centrum 

 • Styret, byens lokale bar i centrum 

 • Legeland i centrum 

 • Stranden, børnevenlig og i gåafstand 

 • Lille Vildmose, natur og dyreliv lidt uden for byen

Byens historie
 

Øster Hurup var oprindeligt et fiskerleje. En by der budte på både skole, mølle, kro, andelsmejeri, købmandsforretning, udskibningssted, toldassistent- og statstelefonstation. Øster Hurup var tilholdssted for flere større fiskekuttere og havde også en auktionshal hvor der blev handlet massere af fisk. I dag har byen 718 indbyggere og bliver hver sommerbesøg af mange gæster, der holder ferie og nyder sommeren i byen. Om sommeren er Øster Hurup fuld af aktivitet og liv, hvorimod byen om vinteren byder på fredelige omgivelser og ro.

IMG_0049.JPG
Hvad kan vi anbefale? 
 • Vaffelhuset: På Kystvejen i hjertet af Øster Hurup ligger Vaffelhuset. Et besøg i Vaffelhuset hører sig til når man er i Øster Hurup. Ishuset byder på alt hvad hjertet begær, alt lige fra hjertevafler, belgiske vafler, pandekager, sluch ice, hjemmelavet is og forskellige slags kaffe. Guf er gratis, så husk at fortælle om du ønsker ekstra meget på din is eller vaffel. Når der bliver bagt vafler i Vaffelhuset, så dufter hele byen noget så skønt og de ansatte er altid frisk på en snak om hvordan ishuset bager deres vafler og laver alle deres andre lækre produkter selv. Slip ungerne fri på Vaffelhuset legeplads eller hoppepuder og nyd selv en friskbagt vaffel med hjemmelavet is, softice og massere af guf! 

 • Restaurant Vildmose: I centrum er et stort grønt træhus placeret, her ligger Restaurant Vildmose. Dette er en af byens mange spisesteder hvor mange blandt andet kan få et stort flot stjerneskud og stegeflæsk i lange baner. Restauranten har en stor terrasse hvor man kan sidde ude og nyde en god middag, mens man følger med i byens summen af liv. 

 • Bagerriget: Øster Hurup Byens bager byder altid på frisk morgenbrød, de laver blandt andet de lækreste grødboller. Bagerriget ligger i gåafstand til feriecenteret, perfekt til en morgentur til bageren. 

 • Haven Øster Hurup havn har den skønneste havn med en badebro, der er mulighed for at gå en tur rundt mellem de mange skibe eller lave krabbevæddeløb med ungerne. Man kan købe fisk fra den lokale fiskebutik eller sidde på deres terrasse og se ud over havet, mens man spise frokost fra butikken. Havnen er et unikt sted og tiden står nærmest stille når man befinder sig på havnen. 

 • Lille Vildmose Dette sted skal oplevelse. Vildmosen ligger ca. 10 minutters kørsel fra Øster Hurup. Her kan en skøn natur oplevelses og der kan oplevelses flere forskellige slags dyr.

bottom of page